2015年5月30日土曜日

Strawberry Jam

先週の土曜、いちごジャムを作りました。
I made strawberry jam last Saturday.

産直で小粒の苺を1キロ手に入れる。
I bought 1 kg of small berries from farmers market.


同じく産直で手に入れた、甜菜100%のグラニュー糖を使って。
スズラン印の袋もかわいい♡
I bought granulated beet sugar made from 100% FM, as well. The lily bell printed on the bag is cute.








砂糖とシナモンを合わせて数時間置き、苺の水分を引き出してから煮はじめる。
I put the berries, sugar and cinnamon roll in the pan, left them for a few hours to extract water from the berries, and then I put the pan on the stove.




ねっちりするくらい煮詰めた、クラシックなジャムが私の好み。
I love a traditional style jam that is cooked for a long time to be almost sticky.



パンにたっぷり塗って、朝ごはんにね。
Slather the jam on the bread for my special breakfast.


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